Serc

Tweede Exloërmond

Internet Warenhuis Borger Odoorn

Mode, schoenen, tassen, speelgoed, computers, TV's en zelfs Last Minute Vakanties. Het Internet warenhuis heeft ook altijd de meest recente kortingscodes en vandaag besteld voor 17.00 dan heeft u het morgen al thuis.

Het Internet-Warenhuis is de plaats waar u eens even lekker kunt winkelen van uit uw gemakkelijke stoel. Het Internet-Warenhuis is ook de plaats waar het echt niet goedkoper kan.

Bezoek het Internet Warenhuis Borger Odoorn

Vacatures in Borger-Odoorn

Zoek nu snel en eenvoudig naar alle vacatures in de omgeving van Borger-Odoorn. (Bekijk de vacatures)

Tweede Exloermond Info

Tweede Exloërmond gaat terug tot 1853 en ook voor dit dorp waren de beginjaren moeilijk. De kanalen en wijken werden met de hand gegraven. Het werken voor de 'veenboeren' was voor de veenarbeiders en hun gezinnen keihard. Voor de eerste landbouwers was het ook bepaald niet gemakkelijk. De arme grond die over bleef na de vervening had veel mest nodig en dat was moeilijk te krijgen. En kunstmest was er nog niet. 

De verbindingen met de rest van Drenthe waren slecht. Pas in 1907 werd een verharde weg naar Exloo aangelegd. In die tijd was Tweede Exloërmond qua inwonertal het tweede dorp van de vroegere gemeente Odoorn. Bijna vier keer zo groot als het grootste zanddorp Exloo.